jueves, 29 de septiembre de 2011

A classe de GTIC el dia 29/09/2011


Avui, dijous dia 29 de setembre, hem començat tot el grup treballant amb el blog. Tots junts hem analitzat  el d’una companya. Han hagut algunes dificultats sobre com penjar un vídeo i s’ha fet una petita explicació. 

Posteriorment hem començat a parlar sobre les tasques que realitzarem durant aquest semestre. Una d'elles consistirà en fer un seguiment a una persona que sota el nostre punt de vista sigui bon comunicador, ja sigui a través de blocs, twitter, en el seu programa de radio, llegint articles seus al diari... Així doncs conèixer noves eines que s’utilitzen per comunicar com poden ser wikis, googledogs o blogs.
Serà un treball per grups i això ens ha fet descobrir que hi ha blogs que els podem compartir amb una sèrie de persones, on totes podem participar.

Un altre tema força important és una xarxa social anomenada “twitter”. Serà una de les nostres eines de treball per millorar el seguiment del nostre comunicador. Per això cadascuna de nosaltres ens hem de fer un compte.
Moltes d’aquestes persones que utilitzen el twitter també tenen un blog vinculat a ell.


Aquest vídeo és un petit resum sobre el twitter i la seva funció:








L'altre treball que hem de realitzar és sobre el tema de la Identitat i Territori. Aquests dies cada grup de tres membres es posaran d'acord per fer la tria d'un tema.

Hem après que al blog a banda de penjar vídeos del youtube o vimeo, podem pujar fotografies de Picassa, presentacions, links, àudios (un exemple pot ser algun programa de ràdio), articles (issuu) en format pdf i moltes coses més que anirem descobrint. 

domingo, 25 de septiembre de 2011

El llenguatge i les llengües

Aquesta setmana a classe de COED hem treballat el llenguatge i la llengua. 


He après que el llenguatge no és un simple mitjà per comunicar-nos, sinó que és molt més complex.
És capaç d’organitzar i detallar el nostre món, ja que hi ha infinites percepcions en el nostre entorn. Per tant ens permet concretar i entendre’ns entre nosaltres.
També ens ajuda a reflexionar, ja que quan ho fem és a través de paraules amb nosaltres mateixos.
El llenguatge també realitza la funció memorística. Acumula i organitza pensaments ja siguin col·lectius o bé individuals. I actua com a suport d’autorepressió, és a dir, quan parlem entrelliguem els conceptes.

D’altra banda parlem del llenguatge com a facultat humana. Cal desenvolupar-lo i a més treballar-lo. Així doncs, nosaltres concretem aquest mètode en una llengua.

La llengua ha sigut el segon concepte treballat. Està organitzada per paraules que han de tenir sentit i a més és un terme associat a un territori o terreny. Per tant podem parlar de llengua com uns signes orals, sons o paraules d’una comunitat.

Hem fet una activitat a classe sobre la nostra pronuncia. Hem repetit, una per una, la següent frase: M’agrada la lluna, el llop i el ballar. D’aquesta manera hem comprovat que si som bilingües o castellanoparlants, no acabem de pronunciar bé les “ll”.

Ha estat una classe dinàmica i hem après coses noves.




Vídeo d'interactivitat


Aquest vídeo tracta sobre aspectes tecnològics. Sobretot destaca la manera de comunicar-nos a través de l’ordinador.
Fa menció a una manera diferent d’organitzar la informació. No tan sols com un llibre, una línia darrera una altra, sinó utilitzant enllaços com poden ser els links.

Vannevar Bush guanyador d’una medalla Nacional de la ciència l’any 1964, va pensar en com millorar la comunicació en l’àmbit científic. Va ser un bon començament, però malauradament a causa del endarreriment tecnològic de l’època era una idea inviable.

Posteriorment es comença a treballar amb text, so i imatge.
Ted Nelson va crear la primera idea d’Internet, anomenada “xanadu”.


La tecnologia ens serveix com a mètode d’entreteniment. Un exemple en són els videojocs. Però gràcies a l’Internet també se’ns fa possible interactuar i comunicar-nos amb altres persones. En aquesta xarxa compartim interessos i ens socialitzem.

Amb aquest vídeo podem veure el procés al llarg de la història dels ordinadors i el seu avanç tecnològic.

Per a més informació, consulteu-lo i veureu que us proporcionarà una valuosa informació.


Edu3.cat

jueves, 15 de septiembre de 2011

Presentació personal

Hola a tothom! 

Em dic Laia Castellnou Pascual i tinc 18 anys. Fa uns dies que he començat a estudiar Educació Infantil a Blanquerna.
Des de fa molts anys estava interessada en aquest grau, ja que els nens i la docència m'agraden molt. De fet m'agradaria seguir les passes de bona part de la meva família on hi trobem molts mestres. 

Tinc moltes ganes d'aprendre, estudiar i treballar. 

Especialment aquest blog vull dedicar-lo al món de l'ensenyament. Tant per penjar alguns dels treballs que els professors m'assignin, com també utilitzar-lo per cercar articles d'altres persones.